Hello!
Nimamo podobne teme, pa jo odpiram.. vprašanja, povezana z našim zdravstvenim stanjem, ko nas kaj muči, pa si bi same/i pomagale/i.
Meni se zadnje čase delajo izpuščaji na dekolteju, danes sem malo bolj poblizu pogledala, kako izgledajo, ker sem jih do sedaj povezovala s hormoni (pms), pa mislim, da to ni to.
Do zdaj se je dogajalo, da se pojavijo, nekaj dni traja in nato v par dneh izginejo brez posledic. Meni izgleda kot folikulitis (pogooglala sem breast rash ipd) in je zadetek pod vpisanim geslom Folliculitis najbolj podoben temu, kar se mi pojavlja.. zadnje par mesecev bolj pogosto.
Res je, da večinoma nosim športni modrc, ki bi lahko iritiral, ampak spet ne tako pogosto.. Pa verjetno se tuširam s pretoplo vodo. Sicer pa ne uporabljam kozmetike ali agresivnih tuš gelov na tem predelu. Poleti so se mi taki izpuščaji naredili vsakič, ko me je malce opeklo sonce - po dekolteju in ramenih. Pa da je sonce 'krivo', mi je še nekako šlo skozi, zdaj pa je prizadeta koža, ki ni izpostavljena soncu.
Moja teorije je bila, da se koža pač čisti tam, morda pa jem preveč sladkarij (povezano s stresom in pač.. taka sem, i love sweet stuff ).. Ampak tako pogosto se pojavlja in traja vedno dlje časa, da ne vem, če so to vzroki.. Verjetno pa kaj prispeva h končnemu stanju?
Ima še katera s tem težave, kej naredit v tem primeru, da se stvar sanira, je potrebno iti do zdravnika? Lekarnarja/farmacevta?