Sestavine in postopek priprave "voska" :
- 3 kavne skodelici sladkorja
- 1/4 kavne skodelice vode
- 1/4 kavne skodelice limoninega soka
V kozici zmešamo vse sestavine in pristavimo na ogenj. Ko začne vret še najprej mešamo in čakamo, da zmes spremeni barvo. Najprej bo nastala taka rahlo rumenkasta tekoča zmes, vedno bolj se bo sladkor topil in vrel, vedno bolj bo zmes temna. Meni se je zgodilo, da sem dala premalo sladkorja in ni nikakor htelo spremenit barve, zato res upoštevajte recept in dajte dosti sladkorja.
Torej - ko postane take temno zlate barve, prelijte v plastično ali stekleno posodico in pustite, da se ohladi. Vse skupaj zgleda kot med. Barva je takšna, tekstura je takšna .. Ko se hladi pa postaja vedno gostejše. V primeru, da je vse skupaj pretrdo (da ne moreš niti mazat) enostavno dajte na ogenj, malo pogrejte in voila.
Seveda pazite, da se ne opečete, zato počakajte da se vse skupaj ohladi tak, da lahko brez problema zmes zajamete z roko.
Depilacija :
Poteka lahko na dva načina, s trakovi ali brez, koža pa mora biti čista in suha :
- S trakovi :
Jaz tega nisem probala, ker je super šlo brez trakov in se mi enostavno ne zdijo potrebni.
- Brez trakov :
Lastne izkušnje :
Jaz sem navdušena ! Uporabljala sem za bikini predel, koža ni bila niti malo rdeča, razdražena .. Po depilaciji sem si nardila piling in namazala s bepantenom, danes imam kožo popolnoma gladko. Nekatere punce so rekle, da nič ne boli. Če logično razmislimo - dlaka mora ven in v vsakem primeru boli. Mene je bolelo ampak malo manj kot z raznimi veet, balea etc. trakovi.
Prednost tega postopka je, da je poceni in, da ni vključene nobene kemije. Jaz bom še naprej uporabljala to metodo.
Tukaj pa je še par linkov in videjčkov, da si boste lažje predstavljale ..
Sugaring Hair Removal Paste Recipe
KLIK
KLIK
KLIK