Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5050 replies to this topic

#1941 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 24 December 2011 - 10:32 PM

QUOTE(Hevea @ 18. 12. 2011 - 12:27) View Post

Meni je sushi ful boljši v Sushimami, tam v Moysushiju je nek bolj mlačen biggrin.gif ampak je sajk zelo zadovoljen z Moysushi sashimijem. Pa s Sushimami so božanske sladice.

Ne. Sushimama je daleč boljša. smile.gif

Bo pa zdaj vprašanje, od kje imajo ribe ... oboji. biggrin.gif
  • 0

#1942 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 31 December 2011 - 02:43 PM

A je ta feta dobra?
IPB Image
Enkrat sem vzela to in je bila res zanič.
IPB Image
Enkrat sem pa jedla to v tem ogromnem loncu in je bila tud ful dobra. laugh.gif Samo mi je te količinsko res preveč, zato se zanimam za to zgornjo.
IPB Image
Znamka pa ista, zato mi ni jasno.
  • 0

#1943 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 02 January 2012 - 01:13 AM

Ojej, mi mamo tega (sredinska slika) doma, zdaj pa ga ne bom upala probat. laugh.gif Jaz ti ne bi znala svetovat, včeraj sem prvič jedla feto, vzela sem na blef (iskreno povedano, nisem vedela da so možne razlike, jaz sem mislila da je feta feta) pa je bilo okej. Sicer pa me res zanima kako se zanič feta razlikuje od zelo dobre? laugh.gif vem da je malo bedno vprašanje, ampak bi rada vedela če bom kdaj delala za kake goste.

Moje vprašanje. Jaz imam doma tofu, ker ga želim poskusit, pa nimam pojma kako se to pripravi oz. s čem se je? Kako ga imate ve najraje?
  • 0
Memento mori.

#1944 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 January 2012 - 02:26 AM

Plain Jane, meni je od naštetih takisto najboljša ta kilogramska pakunga (tretja, torej). Mi pa tudi prva, za katero sprašuješ, ni slaba. Ampak moraš upoštevat, da je zaradi olja precej mastna. Vseeno mislim, da tretja nima prave konkurence.
  • 0

#1945 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 02 January 2012 - 10:24 AM

QUOTE(Zlatolaska @ 2. 1. 2012 - 1:13) View Post
Jaz imam doma tofu, ker ga želim poskusit, pa nimam pojma kako se to pripravi oz. s čem se je? Kako ga imate ve najraje?

fajn mariniranega in popečenega ali pa naredi vegi bolognese omako.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1946 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 02 January 2012 - 12:18 PM

Jaz ga dam samo na olivno olje, dodam sojino omako (ta se mi zdi obvezna za tofu) in poper.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1947 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 02 January 2012 - 01:33 PM

A je katera probala jesti tofu (oz. dimljen tofu) s kruhom? Pač sojin sir kot navaden sir. Večkrat mi je že padlo na pamet, ker bi rada našla kakšno nadomestilo navadnemu siru.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#1948 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 02 January 2012 - 01:58 PM

Lahko ga jes tudi tako (pac v kombinaciji, ki ti odgovarja), jaz bi rekla, da je blizje skuti kot siru sicer. Je fajn, ce ga zmiksas skupaj s kaksnimi zacimbami ipd. v namaz. Jaz sem ga v enem obdobju jedla tudi na kruhu s cokoladnim namazom (biggrin.gif) - no, zdaj se tistega tofuja pri nas menda ne dobi vec, so spremenili recepturo in imho ne pase vec zraven ;)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1949 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 January 2012 - 04:43 PM

Hvala Sinnaia!
QUOTE(Zlatolaska @ 2. 1. 2012 - 1:13) View Post

Ojej, mi mamo tega (sredinska slika) doma, zdaj pa ga ne bom upala probat. laugh.gif Jaz ti ne bi znala svetovat, včeraj sem prvič jedla feto, vzela sem na blef (iskreno povedano, nisem vedela da so možne razlike, jaz sem mislila da je feta feta) pa je bilo okej. Sicer pa me res zanima kako se zanič feta razlikuje od zelo dobre? laugh.gif vem da je malo bedno vprašanje, ampak bi rada vedela če bom kdaj delala za kake goste.

Moje vprašanje. Jaz imam doma tofu, ker ga želim poskusit, pa nimam pojma kako se to pripravi oz. s čem se je? Kako ga imate ve najraje?

Haha laugh.gif ja ne vem, ta je čis suha in taka kisla. huh.gif Res mi ni dobra. Ful je dobra ta:
IPB Image
Jaz jem to tudi kot namaz pa s svežo baziliko! wub.gif
Pa še ena, samo se ne spomnem točnega imena.
Tofu jaz zmariniram v sojini omaki, dodam poper in češen (občasno še sol, če mam kakšen preblisk, da Tamari sojina ni dovolj slana butl.gif ) ali pa eno mešanico začimb, potem ga pa popečem na olivnem olju, na koncu posujem s svežim peteršiljem. njam.gif
  • 0

#1950 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 02 January 2012 - 05:12 PM

Jst tofu popečem na olivnem olju, čist na koncu dodam še ful stisnjenega česna, sol, poper, sojino omako. NJAMI Pa včasih še mal bučnega olja.

Dober je tudi namaz. Tofu zmučkaš z rokami, dodaš česen, čebulo, sol, poper, peteršilj, bučno olje.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1951 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 02 January 2012 - 11:06 PM

PJ , poročaj, če boš potem kupila tistega, kakšen ti je.
  • 0

#1952 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 02 January 2012 - 11:36 PM

Bom! Ce bo podobna tistemu feta snacku s crnimi olivmi/susenimi paradizniki v oljcnem olju bom zelo zadovoljna. Sej bi najraje to ta veliko, samo ne vem kaj naj potem s kilo fete, tak jedec da bi jo v nedogled jedla pa tud nisem. laugh.gif Ta je res primerna za kaksne pogostitve.
  • 0

#1953 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 January 2012 - 09:23 AM

Ja, količina pri kilski je malo problem. biggrin.gif
  • 0

#1954 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 January 2012 - 01:44 PM

QUOTE(Plain Jane @ 2. 1. 2012 - 16:43) View Post

Tofu jaz zmariniram v sojini omaki, dodam poper in češen (občasno še sol, če mam kakšen preblisk, da Tamari sojina ni dovolj slana butl.gif ) ali pa eno mešanico začimb, potem ga pa popečem na olivnem olju, na koncu posujem s svežim peteršiljem. njam.gif

MM, enkrat me povabiš na tole smile.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1955 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 January 2012 - 01:58 PM

Jaz se tudi javim. sleep.gif
  • 0

#1956 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 09 January 2012 - 09:18 PM

Koliko gramov približno ima ena zvrhana žlica ovsenih kosmičev? Nimam tehtnice pri roki hmm.gif
  • 0

#1957 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 09 January 2012 - 09:22 PM

Ene 5, po moje. Aja zvrhana, ne vem. Polna ima 5g.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1958 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 09 January 2012 - 10:47 PM

Pišem seminarsko o eni od alternativ tradicionalnemu pridobivanju mesa s klavnimi živalimi.

Tukaj je video predstavitev koncepta: in vitro meat

Zanima me, če bi podprle tako proizvodnjo mesa in če bi bile pripravljene tako meso uživat. Kakšno pa je mnenje vegetarijancev? PETA menda nudi nagrado 1 mili. dolarjev, če bo to na trgu do junija. hmm.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#1959 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 January 2012 - 11:02 PM

QUOTE(redkvica @ 9. 1. 2012 - 22:47) View Post

PETA menda nudi nagrado 1 mili. dolarjev, če bo to na trgu do junija. hmm.gif

V prispevku reče, da bi to mogoče bilo na trgu v roku 5-10 let.

Drugače pa zelo zanimiva zadeva, moram priznati.

Jaz se nimam za vegetarianko, ribe jem, meso 3 krat letno; tako proizvodnjo mesa bi podprla in tudi meso uživala pogosteje. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1960 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 09 January 2012 - 11:07 PM

Ja, glede nagrade je res malo težko, da jo bo kdo dobil. Kolikor sem do sedaj prebrala zadeva še ni tako daleč, da bi se jo lahko postavilo na trg. Pravzaprav eni upajo, da bodo letos naredili prvi mesni izdelek - hrenovko in hamburger. Pot od tu do trga pa je še zeloo dolga. (hrenovko in hamburger pa zato, ker jim (še) ne rata naredit dovolj debelega mesa, da bi ga smatrali za zrezek)

Aja pa še to, rastni medij za tako gojeno meso mora seveda bit brez sestavin živalskega izvora.

PS: še en mindfuck, ki je zrastel na mojem zeljniku biggrin.gif teoretično lahko vzgojimo zrezek iz katerekoli mišične celice. Torej bi lahko jedli samega sebe. ohmy.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users