Jaz sem o Malagi pisala dve strani nazaj.
Sem brala, bi bila pa vesela še kakega nasveta kam it jest in kaj spit
Jina mislim, da sta imeli tudi srečo, ker greta izven sezone. Če bi hoteli isto lokacijo rezervirat poleti ali pa v času npr. Las fallas, mislim da bi bila precej drugačna cena.
Kakorkoli, glede hrane močno priporočam, oz. je a must Bodega Fila El Labrador. Zelo preprosta klet, ki je v družini že precej časa, ni dosti prostora za sedenje, ampak je nabito polna z domačini. Tukaj lahko dobiš odlične tapase za zelo dobro ceno. Predvsem je treba poskusit pršut, sir, tuno, kake klobase če maraš in seveda domače vino. Še vsem s katerimi sem bila do sedaj tukaj je bilo izredno všeč, ker res še ni tako turistično in lahko izkusiš pravo špansko kulturo prehranjevanja. Kot omenjeno je skoraj nemogoče dobiti prostor za sedet, razen da prideš takoj ko odprejo, drugače se pa postaviš k šanku in kar tam malo pikaš in oprezaš za morebitno prosto mizo, ki si jo z precej sreče mogoče izboriš. Z sodelavkami smo letos plačale 35€ oz 34,70 - smo stavile koliko bo in sem zmagala. Ob vsem vriskanju ker sem uganila ceno je natakar čudno gledal in ko sem mu pojasnila zgodbo se je čez 5 min vrnil z vrčem ''Moscatela'' na račun hiše.
Za poskusit je tudi 100 montaditos, ki so v bistvu majhni kruhki oz bagete z 100 različnimi nadevi. Nikoli nisem razumela zakaj zraven tega vedno dobiš še čips.
Prav tako velja omeniti Tasca Angel, ki od zunaj zgleda kot en pajzl, ki bi se ga izognil od daleč, ampak spet odlični tapasi in zelo priljubljeno stekališče domačinov. Mogoče pa je malo bolj poznan med turisti kot Bodega fila. Jaz sem pred leti tukaj jedla mislim da sardine in paprike in je bilo super.
Na plaži pa smo bile v restavraciji El Bobo, ki je bila ena izmed redkih odprtih januarja. Želele smo naročit več različnih paell, ampak ker je bila gužva smo se zmenile, da nam je naredil 3 različne, vsako za 3 osebe. Paelle so bile prav fine, zraven smo naročile vino, tudi cenovno je bilo zelo ok, nekje 13€/oseba, ne vem pa ali bi poleti bile iste cene. Zmagalo pa je ker je prišel en stric z kitaro in smo ga nahecale da nam je zapel Cielito lindo, tako da smo veselo zraven pele, sosednja miza pa je bila večja skupina, ki je praznovala rojstni dan in so se pridružili petju, tako da je bila kar izkušnja.
Bom še zvečer dopolnila z kakšnimi slikami.