Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#1581 Dorina321

Dorina321

sramežljivec

• Člani
  • 46 posts

Posted 18 October 2012 - 09:06 AM

Tole s čaji me res zanima, jaz sem pred leti več kot eno leto pila različne čajne mešanice, ki mi jih je dajala ena zeliščarka in ni bilo nič bolje.
Jaz mislim, da so pri meni samo hormoni krivi, ker zdaj po skoraj treh mesecih jem sladkarije kot ponavadi in imam prav lepo kožo... hormoni mi skačejo očitno. Zadnje pol leta tudi menstruacija prihaja en teden prezgodaj...
Pomagali so mi tableti Perfectil, ki jih ni več in pa Avene CK.

To misliš Perfectil kapsule?
Posted Image
  • 0

#1582 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 18 October 2012 - 02:34 PM

Eni ful pohvalijo Sensilab Cerin kapsule proti mozoljem...

Jaz se mleku zaenkrat še ne mislim odpovedat. Jogurtom tudi ne. Se pa z veseljem odpovem čokoladi in ostalemu cukru. Tako katastrofa kože že dolgo nisem imela. Eno obdobje sem imela gladko kot dojenčkova ritka. Je pa res, da sem takrat precej b kompleksa pojedla. Mogoče bi spet eno konjsko kuro naredila. Če ne drugega kot "preventivo" piriformisu, s katerim imam težave...
  • 0

#1583 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11842 posts

Posted 22 October 2012 - 08:18 PM

To misliš Perfectil kapsule?

Ja.
  • 0

#1584 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17581 posts

Posted 04 November 2012 - 07:50 PM

Naročila sem en čaj (ena punca, mi je povedala, da ji pomaga - tudi ona je imela obupno kožo in polcistične jajčnike) - mačinjak (po hrvaško marulja) + ognjič. Bom naredila 3-mesečno kuro pa potem poroča.

Imaš kak link, prosim?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1585 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 05 November 2012 - 07:52 AM

Nimam....ustno izročilo :)
  • 0

#1586 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 14 November 2012 - 05:16 PM

Jaz sem se totalno navdušila nad Paula's Choice. Imam že nekaj časa AHA 8% gel in je zakon, imela bi pa še BHA 2%. :woot:
Avene CK se lahko skrije pred Paulo. :D
  • 0

#1587 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17264 posts

Posted 14 November 2012 - 07:15 PM

Zakon v kakšnem smislu? BHA je bil meni čisto brezvezen. AHA pa še nisem imela, ampak bi :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1588 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 14 November 2012 - 10:15 PM

Jaz sem želela nekaj bolj efektivnega od Avene CK. AHA gel imam kot piling, da "osveži" izgled kože, predvsem pa, da se mi ne delajo luskice, ki se mi naredijo pozimi in od suhega zraka in ki potem pridejo na plano pri pudru. Uporabljam že dober mesec (ne seveda vsak dan) in sem res zadovoljna. Pa nič me ne peče, ščemi, nisem rdeča ali kaj podobnega. BHA bom imela pa bolj preventivno. :D
  • 0

#1589 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 22 November 2012 - 10:11 AM

jaz sem pa v dilemi, kaj naredit. Bila sem pri kozmetičarki in je rekla, da imam komedone (zgleda kot podkožna bunkica). Naredila mi je kislinski piling in mi priskrbela Muradov komplet za mastno kožo (gel za umivanje, aha gel, losjon). Zdaj me pa zanima, ali bi bilo vseeno dobro it k dermatologu. Mi bo naredil al dal kaj, kar mi bo pomagalo ali je bolje da počakam, da vidim, če mi bo murad kaj pomagal. je pa kozmetičarka rekla, da je to verjetno hormonsko, ker imam to po čeljustih. Leto in nekaj mesecev nazaj sem nehala jemat kt, od takrat je katastrofa. Ne bi pa rada zopet na kakih tabletah pristala. Kaj mi svetujete? Je katera bila pri dermatologu?
  • 0

#1590 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 November 2012 - 10:21 AM

Za moje pojme lahko dobra kozmetičarka naredi več kot pa dermatolog. Kožo je treba čistit. Zdaj, če so res hormonski problemi pa obisk dermatologa verjetno ni slaba ideja (jaz bi rekla, da je celo bolje da greš k endokrinologu), samo kaj dosti možnosti itak nimaš- ali ti da on svoje neke kreme ali te da na tablete. Endokrinolog pa ti bo odkril vzrok in boš lažje reševala naprej zadeve.
Pa s hrano se da veliko vplivat.
  • 0

#1591 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17264 posts

Posted 22 November 2012 - 10:31 AM

Če so te podkožne bunkice trde, so to pač milije in bi ti jih vsaka na pol sposobna kozmetičarka očistila z iglo. In šele, ko bi bilo to očiščeno, bi bilo smotrno uporabljati kisline, da se prepreči nastanek novih (ker to je trd gnoj spodaj in ti nobena kislina na svetu ne pomaga tega ven spraviti). Komedon je pa samo bolj strokovna beseda za bilokakšen mozolj :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1592 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 22 November 2012 - 10:33 AM

Glede na to, da ti je dala Murad, a si bila v BM Studiu?
  • 0

#1593 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 22 November 2012 - 10:40 AM

riddle, dermatolog ti bo predpisal samo kakšen Klimicin ali Skinoren (po mojih izkušnjah)...ali pa hormonske tablete (= KT). Klimicin in skinoren oba tanjšata kožo...in na dolgi rok nista OK. Za KT pa že sama veš....

Redno čiščenje + urejena prehrana (omeji sladkor, mleko, čim več vode, sveže zelenjave/sadja).
  • 0

#1594 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts

Posted 22 November 2012 - 10:59 AM

Niso milije, so bolj podkožni ogrci... Skinoren sem že imela, pa mi ni pomagal
Bila pa sem na Vrhniki, v salonu Derma...
Saj se mi je zdelo, da tud dermatolog ne bo odkril tople vode, se mi pa ne zdi slaba idejo endokrinolog, samo to bo šlo še nekaj časa mimo (preden pridem do zdravnika, pa še čakalna vrsta). Bom počakala, da vidim, če bo ta murad kaj pomagal...
Na koncu bom znorela in šla nazaj na kt :cry: ne morem več hodit taka po svetu no...
  • 0

#1595 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17264 posts

Posted 22 November 2012 - 11:05 AM

Ja, saj. To je to. Ne vem zakaj ti tega ne bi mogla sčistiti pa potem naprej kisline. Ker brez, da se to očisti, ne bo pomagalo.
Saj točno itak ne vem kaj je, ampak po opisu sodeč...
  • 0

Tumblr

#1596 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 22 November 2012 - 11:36 AM

Riddle....sva nekako na istem. Samo jaz na KT pač ne grem več. Hodim mozoljasta naokoli. Verjetno se drugim bolj smilim, kot sama sebi. Stara skoraj 30 pa vsa v podkožnih vnetih mozoljih...ob robu lasišča, ob čeljusti in tudi po hrbtu. Koliko si pa ti stara?
  • 0

#1597 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts

Posted 22 November 2012 - 12:38 PM

26 jih imam...sej tud jz hodim mozoljasta iz. reliefna :) ker jaz niti nimam podkožnih mozoljev, ampak pač te ogrce, ki niso črni, ampak so bunkice :)
saj mi čisti, kislinski piling pa stiskanje, ampak fora je v tem, da jih ne more vseh (jih je preveč).
tudi jaz sem rekla, da ne grem več na kt, ampak so momenti, ko sem tako obupana, da ne vem več kaj...je začelo že najedat odnos s fantom...mah...

nekaj takega, sam jaz jih nimam po čelu ampak po čeljusti http://www.google.si...,r:11,s:0,i:114
  • 0

#1598 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11842 posts

Posted 22 November 2012 - 12:40 PM

Kaj pa Roaccutane?
Vem, da so strup, ampak meni ni niti za sekundo žal, da sem jih jedla in zdaj sem praktično brez mozoljev, koža sicer ne bo nikoli krasna, ampak aken ni več.
  • 0

#1599 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 22 November 2012 - 12:53 PM

Aha...jaz ogrcev sploh nimam...če kaj nastane, nastane direktno podkožni mozolj. Nekaj v tej smeri:
Posted Image
  • 0

#1600 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 22 November 2012 - 01:16 PM

Ja, ampak tud slucajno ni tako hudo pri tebi.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users