Za brazgotine:
* Naravne sestavine v kremi lahko pripomorejo k temu, da brazgotina ne nastane (če začnete kremo uporabljati takoj po poškodbi ali kirurškem posegu), že nastala brazgotina pa se zmehča.
* Uporaba kreme za mehčanje brazgotin:
* Priporočljivo je, da brazgotino mažete in/ali masirate s kremo Cosmerba 5 - 10 krat na dan: rezultati bodo tako hitreje vidni.
* Na brazgotine ne nanašajte istočasno krem, ki vsebujejo sintetična (mineralna) polnila, ker krema Cosmerba ne bo mogla prodreti v kožo.
* Brazgotina raste od šestih mesecev do leta in pol. Ob mazanju s kremo se brazgotina mehča. Močnejši del brazgotine - keloid pa lahko izstopi – sega nad nivo in je na dotik trši. Takrat je potrebna še dodatna terapevtska obravnava. Z mazanjem nadaljujte.
* Lahko se zgodi, da začne brazgotina po določenem času ponovno rasti – zopet začutite zatrdlino. V tem primeru ponovno začnite z mazanjem.
Za ženskah med nosečnostjo, pripravo na porod, poporodnih nevšečnostih:
* Dobrodejno pomagalo pred porodom: ob redni masaži presredka s Cosmerbino kremo (masirati začnemo vsaj en mesec pred porodom), bo tkivo mehko in raztegljivo. Zaradi tega se zvišuje možnost, da rez presredka ne bo potreben. Blaga mešanica naravnih eteričnih olj v kremi je prilagojena občutljivemu predelu presredka.
* Nega dojk med dojenjem: že med nosečnostjo, pa tudi med dojenjem po porodu se v dojkah lahko pojavi občutek napetosti. Cosmerbina krema neguje in sprošča napetost v dojkah. Če kremo blago vtiramo, je tkivo bolje prekrvavljeno.
* Zaviranje in lajšanje nevšečnosti zaradi razpokanih prsnih bradavic (bolečih razpok in vnetja): rjavo kremo Cosmerba nanašajte na prsne bradavice po vsakem dojenju
* Za zaviranje strij, krčnih žil in bolečih nog priporočamo zeleno energijsko prevodno kremo Cosmerba in olje. Od 1. do 3. meseca ter od 6. do 9. meseca nosečnosti nanašajte kremo samo lokalno na noge, trebuh ali hrbet. Rdečo energijsko prevodno kremo Cosmerba priporočamo pri oteklinah nog, celulitu in po porodu za vračanje tonusa kože
* Nega dojenčkov:
* Za zaviranje in odpravljanje kožnega vnetja, pordele kože in pleničnega izpuščaja: kremo nanašajte po vsaki menjavi plenic na umito kožo. Za vsakodnevno nego telesa lahko uporabljate standardno energijsko kremo Cosmerba.
Vsebuje ognjič, preslico, bršljan, medeno deteljo in sporiš (železnjak).
________________________________________________________________________________
Tle zraven sem nalimala še opis kreme, ker so te zadeve manj poznane in, da boste lahko mal prebrale o dotični zadevi. Drugače pa moj oče te kreme (je več različnih barv za različne zadeve) uporablja že kar dolgo časa in se neguje izključno z njimi. Jaz sem zdej začela z uporabo te zgoraj opisane rjave kreme, me je končno prepričal oče in tudi punce na forumu, češ da je zadeva super. Sicer je sestavinsko zelo naravna in kvalitetna, vendar precej mastna in sem imela predsodke, da bom dobila kakšne napade mozoljev in podobno, glede na to, da imam mešan tip kože. Sem potem končno zbrala pogum in dala tole kremo na obraz, mazljivost je odlična, vonj je meni WAU prekrasen in filing na koži me je osupnil ... sm mislila, da bom imela gor tako mastno plast, ampak se je krema presenetljivo takoj vpila, nobene sledi o kakšni maščobi ali podobnem, koža je tudi matirana (za hudiča, tega pa res nisem pričakovala) in svilnato mehka na otip. Zdej jo imam v uporabi komaj drugi dan, ampak koža je zares prekrasna, na otip kot svila, nič se ne svetim, najbolj me pa preseneča, da sem imela ob nosu en podkožni mozolj, ki se mi je kar čez noč posušil kot suha sliva.

Ta krema je drugače namenjena tudi negi telesa in se fantastično obnese na suhi in razdraženi koži, sploh za po sončenju je zelo blagodejna. Super je tudi za nežno kožo okoli oči, mene nič ne peče, samo kožo mi lepo nahrani in pusti zelo fajn občutek. Z njo si mažem tudi suhe roke in razpokane ustnice, ki jih zelo uspešno 'restavrira'. Vonj je meni ful lep, pravzaprav fantastičen ... tko malo limončkast, ampak ne v smislu WC račke, ampak naraven, svež, osvežilen ... krasen. Za 200 mL kreme boste odštele malenkost manj kot 10.000 tolarjev, traja pa zadeva zelo dolgo. Bom še sproti poročala o spremembah na koži, trenutno pa kremi podeljujem najvišjo oceno - 5!
Dodatek po dobrem mesecu uporabe:
Vse zadeve proti mozoljem, razne kreme, čistilne maske, Avene Cleanance K in Differin sem čisto prenehala uporabljat, zdle že več kot en mesec uporabljam izključno HappyDerm penico za umivanje in to Cosmerbo - zjutraj in zvečer. Jaz te kreme resnično ne morem prehvalit, kaj tako čudovitega še nisem imela. Prej sem imela nekaj mesecev izbruhe nečistoč, ki se jih z absolutno ničemer nisem uspela popolnoma rešit, koža mi je čisto ponorela in je blo grozno, pa tudi koža je imela zelo viden masten lesk in ni izgledala ravno lepa. Zdej pa odkar imam Cosmerbo, se mi koža niti za pikico več ne sveti (niti na T predelu) poleg tega je zelo gladka, polt enakomerna in žareča, lepo navlažena. Zdej končno verjamem, kar so napisali o tej kremi - namreč da poleg drugih pozitivnih učinkov tudi zmanjšuje in čisti pore ter uravnava delovanje lojnic. Krema se tudi fantastično maže in izjemno hitro vpije in čeprav je dokaj mastna, na koži ne pusti popolnoma nobenega nadležnega filma - meni se zdi, da celo matira. Prav tako je odlična podlaga za mejkap. Uglavnem, js se ne pritaknem več nobene druge kreme, od zdej naprej kupujem in uporabljam samo še rjavo Cosmerbo.