Obroki
#21
Posted 20 January 2007 - 08:18 AM
Kadar pa ni časa ali volje za pripravo hrane, lahko pa pred službo skočiš v delikateso po že pripravljeno solato, če ni prezgodaj. Ali pa poješ kakšne ribe z zelenjavo iz konzerve, čeprav to ni najboljša rešitev, mogoče za kdaj pa kdaj.
#22
Posted 20 January 2007 - 09:42 AM
Joj me je kr sram povedat, jem namreč le kosilo okol 15 in mogoče še včasih zvečer okol 20h kako malenkost.
Do kosila običajno spijem kako belo kavo in velik vode..zajtrka skor da ne poznam..če pa že kej jem....je pa to kaka banana al pa kako drugo sadje. Vem, slabe prehranjevalne navade mam, zato me tut matra napihnjenost..ampak to je že druga zadeva.
Ne, ni druga zadeva, to je točno ista stvar. Samo par obrokov na dan ti upočasni metabolizem in če še takrat po možnosti ješ sladkor (sadje!), telo to izdatno izkoristi in skladišči (špeh!).
Obrokov mora biti vsaj 5, normalnih seveda. To ne pomeni da se namesto da se naješ enkrat tako da komaj hodiš, naješ do te mere petkrat, ... in tudi ne "actimel + kava" sistem. Normalen obrok pač.
Gibanje seveda sodi zraven, fitness, aerobni trening (tek, kolesarjenje, plavanje, .... po želji).
#23
Posted 20 January 2007 - 10:53 AM
#24
Posted 20 January 2007 - 03:13 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
#25
Posted 20 January 2007 - 03:14 PM
Nila, meni so prišle na misel pečene paprike (hladne, v marinadi). Če imaš rada takšne reči, je to lahko okusna malica za dva, tri dni. Zraven pa sir ali kaj podobnega, če ne maraš kruha.
žajbelj, tole je odlična ideja!
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
#26
Posted 20 January 2007 - 03:32 PM
Zakaj? Zato, ker za zajtrk nič nisem jedla. Ves čas žvečla čigumi. Okrog 12h spila kako kavo. Občutka lakote sploh nisem več imela.
Šele ob 17h sem dala prvo konkretno stvar v usta. Kuhat se mi ni dalo, zato sem zvečer jedla "fast food" in "junk food" - instant stvari, sladkarije, razne namaze.
In vse to kaki dve leti. Dokler me ni začel bolet želodec in sem šla k zdravniku, kjer so ugotovili še celo vrsto drugih stvari (slaba kri, itd..). Moji lasje so bili šibki in so se lomili, nohti tudi. Koža bila obupna.
Pa ja... zredila sem se...
Ker sem se zvečer nabasala..telo je pa vedelo, da do naslednjega večera ne bo dobilo nič, in si je delalo zaloge za naslednji dan.
No, zdaj imam (kljub temu da sem vegetarijanka) uravnotežen jedilnik, potrudim se, da zjutraj pojem vsaj sadje (predvsem mi teknejo banane), potem vmes pojem kak košček prepečenca in kavo, mogoče še kako sadje. Potem ob 14h kosilo, do 18h še kakšni oreški, ob 19h večerja. Po večerji pa veliko vode, če sem še lačna, pa še kak prepečenec.
In zdaj se počutim super. Vsi problemi so izginili, teža pa je tudi spet taka kot je bila.
Punce, jest je treba. Tudi če so malenkosti. V vsaki torbici se najde prostor za kakšne polnozrnate piškotke, jabolko ali energijsko ploščico.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
#27
Posted 20 January 2007 - 04:04 PM
A je jabolko in par suhih sliv (ene 7) za zajtrk dovolj?
S tem dobiš v telo sam cuker. In ne zdržiš do kosila. Takih zajtrkov ne prakticiraj, ampak si omisli kakšen jogurt, skuto, sir, kos kruha. Samo ne tega cukra.
#28
Posted 20 January 2007 - 04:21 PM
Zredila se nisem (še celo shujšala sem), pa tudi težav s kožo in lasmi nimam, ker ko/če jem, jem uravnoteženo in pestro (ne jem junk fooda, sladkarij ipd.). Je pa pač logično, da tudi ne morem učinkovito delat (oz. še bolj, kot bi sicer), če nič ne jem cel dan.
Kar se tiče ideje, da bi si pred službo kaj kupila - nemogoče, ker je še vse zaprto, tako da mi preostane samo nabava prejšnji večer (če ne delam do zaprtja trgovin, kar se pogosto zgodi) ali pa potem kuhanje in priprava hrane doma.
No, saj bo. Full hvala vsem za ideje. Upam, da čim prej poročam o rešitvi problema!
#29
Posted 20 January 2007 - 04:32 PM
#30
Posted 20 January 2007 - 04:50 PM
S tem dobiš v telo sam cuker. In ne zdržiš do kosila. Takih zajtrkov ne prakticiraj, ampak si omisli kakšen jogurt, skuto, sir, kos kruha. Samo ne tega cukra.
Ja, malco mam v šoli šele 5 ur po zajtrku. Bom probala še kruh & sir.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
#31
Posted 20 January 2007 - 05:41 PM
Punce, jest je treba. Tudi če so malenkosti. V vsaki torbici se najde prostor za kakšne polnozrnate piškotke, jabolko ali energijsko ploščico.
S tem se strinjam, treba je jesti z "glavo", se mal potrudit in jesti zdravo, najlažje je cel dan nič jest, pol pa zvečer " požrtija" . To vsi znamo, fajn pa je , da se naučimo kaj novega. In s tem pride bolše počutje. Bolj zdrava hrana, bolj kvalitetno izrabljen čas, šport....
Zase še zdaleč ne trdim , da se zdravo prehranjujem,to mi je kr težko ampak se trudim!!!
#32
Posted 20 January 2007 - 05:52 PM
Kar se tiče ideje, da bi si pred službo kaj kupila - nemogoče, ker je še vse zaprto, tako da mi preostane samo nabava prejšnji večer (če ne delam do zaprtja trgovin, kar se pogosto zgodi) ali pa potem kuhanje in priprava hrane doma.
Moj fant ta problem rešuje tako, da si, ko gre v trgovino, kupi zalogo.
Npr. Corny-je, kakšno "študentsko hrano" (oreški), tekoče jogurte, ki se dajo spit...itd..
Tega nakupi za cel teden vnaprej in potem zjutraj samo vzame, kar mu paše, brez da bi se obremenjeval, kje bo kupil svojo hrano.
Ena stvar, ki jo zelo rad je (pa jaz tudi), so topli sendviči. Dva toasta si zjutraj popeče, da vmes sir in še v mikrovalovko, da se sir malo stopi. Zjutraj mu priprava vzame 3 minute. Potem ju zavije v alu folijo. Enega poje na poti v službo, drugega pa med pavzo (sicer je že hladen, ampak vseeno dober) z navadnim jogurtom. Včasih mu jih naredim jaz, pa mu dan vmes še par rezin paradižnika.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
#33
Posted 20 January 2007 - 08:48 PM
A je jabolko in par suhih sliv (ene 7) za zajtrk dovolj?
Upam, da se šališ?
Pol jabolka pojej, ostalo nareži in skupaj s suhimi slivami vrzi v skledčko, nasuj ovsene kosmiče (najbolje one ki so res to, brez dodanega česarkoli), po želji dodaj še kaj, kake oreščke, prelij s kakim dovolj tekočim jogurtom.
Bo znatno bolje.
#34
Posted 20 January 2007 - 08:57 PM
...ok, nevem če moje vprašanje ravno sodi sem...pa vendar...mam ful `probleme` kaj jest za zajtrk, pred kratkim sem dobila alergijo na mleko (in vse povezano z njim)...do sedaj sem vedno jedla: corn-flakse, muslije, jogort, kakšen francoski rogliček, toast z becelom...sedaj pa vse skupaj odpade....tak, da sedaj prakticiram domači kruhec z marmelado (in mi ful ni dober brez margarine/masla),...tudi sojino mleko mi ne paše-razen če je dodatna sestavina kakšni jedi...tudi 90% klobas odpade (ker majo vse mlečne maščobe, beljakovine itd)-pa itak jih ne maram...sicer se zgodi da jem tudi sadje, ampak se mi zdi da mi sam to ne da neke strašne enerjige, ker sem drugače kar veliki `zajterkovalec` ...maste kakšne ideje?
Edino mi pade v glavo, da bi si skuhala ali spekla kakšno jajce. Kaj več pa že ne.
#35
Posted 20 January 2007 - 09:09 PM
Upam, da se šališ?
Pol jabolka pojej, ostalo nareži in skupaj s suhimi slivami vrzi v skledčko, nasuj ovsene kosmiče (najbolje one ki so res to, brez dodanega česarkoli), po želji dodaj še kaj, kake oreščke, prelij s kakim dovolj tekočim jogurtom.
hvala za recept dodaj še kakšnega, ta je zelo fini
#36
Posted 20 January 2007 - 09:33 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
#38
Posted 25 January 2007 - 11:27 PM
#39
Posted 25 January 2007 - 11:31 PM
#40
Posted 25 January 2007 - 11:33 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users